Judo

Wat is Judo?

Judo betekent, zachte weg. Meegeven om te overwinnen is een vast principe in het judo, een combinatie van kracht en verstand. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren.

Wat is de kracht van Judo?

De kracht van judo is dat het al op zeer jonge leeftijd aangeleerd kan worden. Spelenderwijs leren de kinderen de beginselen van het Judo. Naarmate de leeftijd vordert worden de lessen intensiever en meer gericht op de verschillende judotechnieken. Bij de volwassenen zijn de lessen zwaarder en pittiger en wordt daar meer en meer gewerkt aan techniek en uithoudingsvermogen. Tijdens deze les worden er verschillende technieken aangeleerd hoe je elkaar met een judoworp op de mat kunt werpen of hoe je een tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle kunt krijgen.

Voor wie is Judo?

Judo is voor jong en oud, voor meisjes en jongens, dames en heren. Bjorno van Buel, officieel erkend judoleraar, laat je op een professionele en gezellige manier kennismaken met Judo. Dus, schuilt er een judoka in jou, kom dan snel een keer een meedoen.