MMA succes voor Van Buel Sports!

Van Buel Sports timmert hard aan de weg om naast judo, itf Taekwondo en BJJ nu ook binnen het MMA sporters van het hoogste niveau te trainen.

Duane van Helvoirt weet zich naast zijn eigen carrière als pro vechter meer en meer te ontwikkelen tot trainer en coach van jonge ambitieuze vechters die onder zijn leiding op weg naar de top gaan. Tijdens het WFL evenement in het weekend van 23 en 24 maart stapte Daan Duijs de kooi in om zich te bewijzen tegen een ijzersterke en ongeslagen Marciano Lantinga. Daan loopt in de eerste 15 seconden van de eerste ronde op een harde rechtse stoot van Marciano, maar weet deze te overleven en zich goed te herstellen. Het tempo van de eerste ronde ligt ontzettend hoog met veel positiewisselingen, takedowns, trappen en stoten, waarin Daan eindigt met een takedown.
Begin ronde 2 laat Daan zien conditioneel sterker te zijn en krijgt hij Lantinga met een knie naar het hoofd tegen het canvas. Duijs beslist de partij met een serie stoten op de grond.
Winnaar door TKO: Daan Duijs


Daan na zijn overwinning

De Co-main event van dezelfde avond is Duane van Helvoirt tegen Anthony Engelen.
Engelen heeft de laatste jaren hard aan de weg getimmerd in Azië en daar een behoorlijke naam opgebouwd door actief te zijn en drie partijen op rij te hebben gewonnen in One FC. Zoals we Duane kennen opende hij met veel druk en lande twee harde Low Kicks opgevolgd door een takedown. Eenmaal op de grond was Duane heer en meester en kon met technisch inzicht de wedstrijd beslissen op een Rear Naked Choke (verwurging vanaf de rug)
Winnaar door Submission: Duane van Helvoirt


Duane van Helvoirt

Na het MMA succes van dat evenement, maakte Lizzy Gevers op 31 maart haar MMA debuut op Atlas MMA. Lizzy reisde met coaches Duane, Daan en Senna af naar Eindhoven om daar te debuteren als MMA vechtster tegen een sterke Hilke Heijmans van Tatsujin Amsterdam. Beide dames begonnen sterk aan de partij en in de eerste ronde werd er veel gescoord door Lizzy met staande stoten en blokkeerde haar tegenstander de worpen van Lizzy erg goed, maar uiteindelijk lukte het om haar tegenstander naar de grond te werken. Einde Ronde 1

Ronde 2 begon evenals ronde 1 met veel staande stoten. Enige verschil met de eerste ronde is dat Lizzy nu wel goed doorkomt met haar worpen en na drie zuivere heupworpen uiteindelijk de ”mount” positie weet te bemachtigen. Hier laat ze er geen gras over groeien en laat een barrage aan stoten neerkomen op haar tegenstander. De scheidsrechter heeft genoeg gezien en grijpt in.
Winnaar door TKO: Lizzy Gevers!


Lizzy Gevers