Zilver en Brons tijdens Dutch Open Judo

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Dutch Open Espoir judotoernooi plaats in Eindhoven.

Dit toernooi met ruim 1800 deelnemers mag gerekend worden tot een van de grootste en sterkst bezette toernooien van Europa.

Op zaterdag is dit toernooi aangemerkt als kwalificatietoernooi voor de judoka’s onder 18 jaar. Laurens Wilms (15) weet zich via overwinningen op Law (NED) Ruebo (GER) en Oliviera (POR) te plaatsen voor de finale bij de heren -18 tot 55 kilogram. Hier maakt Wilms zijn opwachting tegen van Gerven (NED) die de partij voortijdig weet te beslissen met houdgreep. Zilver voor Wilms!

Op zondag komt Jesse van Buel (11) op de mat bij de heren -15 tot 34 kilogram en weet zijn 1e partij tegen Smits (NED) binnen enkel seconden op vol punt te winnen. De tweede partij tegen Dantuma (NED) is erg spannend. Beidde judoka’s komen niet tot scoren en het komt tot een golden score. In deze extra tijd lukt het Dantuma om van Buel op zijn zij te werpen en beslist daarmee de partij.

Van Buel komt in de herkansingsronde en laat er geen twijfel over bestaan en wint achtereenvolgend van Boon (NED), Engelis (SUI),de Ruiter (NED) en staat vervolgens om brons tegen Wallinga (NED).

Opnieuw een zware partij die tot golden score komt. Dit keer weet van Buel de partij wel te beslissen door Wallinga met aanvallend judo op straf te zetten. Brons voor van Buel!

Zilver voor Laurens Wilms (links) tijdens Dutch Open Judo

Brons voor Jesse van Buel (tweede van rechts) tijdens Dutch Open Judo