• Start
 • Nieuws
 • 3 medailles voor Van Buel Sports tijdens Dutch Open!

3 medailles voor Van Buel Sports tijdens Dutch Open!

Het weekend van 14 en 15 januari stond Eindhoven in het teken van de 41e Dutch Open Espoir. Dit internationale judotoernooi mag met 1750 deelnemers gerekend worden tot een van de grootste judotoernooien ter wereld. Zoals ieder jaar waren er grote poules met een sterke bezetting. 

Zaterdag
Op zaterdag vond het treffen voor judoka's onder 18 jaar plaats. Judoka's in deze categorie kunnen hier punten verzamelen om later dit jaar deel te nemen aan European Cups en mogelijk titeltoernooien als EK,EYOF en WK. 

 • Laurens Wilms wist tijdens het toernooi achtereenvolgend  Gefferie (NL), Albisetti (SUI) en Dierickx (BEL) te verslaan.  In de halve finale moet Wilms zijn meerdere erkennen in van Dam (NL) maar komt in de strijd om het brons ijzersterk terug en verslaat Hamou (BEL).

  wilms 1
  Wilms (tweede v. rechts)
 • Senna van de Veerdonk start met winstpartijen op Verhagen (NL), de Kruijf (NL) en Overkamp (NL). In de finale moet Senna de winst uit handen geven aan Kim Hooi maar mag tevreden zijn met zilver.

  Veerdonk 1
  Van de Veerdonk (links)

Zondag
Op zondag streden de -15 judoka's en Pieter van Oort start de dag goed met overwinningen op Reddig (DUI) en Verheijen (NL) daarna een verliespartij tegen Krijthe (NL) en wachten op herkansing. Krijthe weet de finale te bereiken dus herkansing voor van Oort.  Landman (NL), Adam (NL) en Capros (DUI) worden achtereenvolgend verslagen en dan is er de strijd om brons tegen Christiaens (BEL). Van Oort besliste de partij voortijdig met vol punt en pakte het brons!

VanOort 1

 

 Van Oort (rechts)