Hoe IST?

De pessimist
Afgelopen week was er een die een pessimist zou beschrijven als een half leeg glas. Het is af en toe moeilijk om niet pessimistisch te worden . Ik verlies bijna geen kilo’s. Deze maand van 89,5 op 26 september tegen 88 kilo 26 oktober. Ik verlies niet zo veel centimeters als ik zou willen. En mijn blessure speelt meer en meer op. 

De optimist
Het glas kan ook half vol zijn. Ik probeer een optimist in het leven te zijn dus kijk graag naar de dingen die wel lukken. Wat ik niet verlies in kilo’s en centimeters win ik op dit moment in energie, kracht en conditie. Fit worden is meer dan centimeters en kilo’s. Het is ook flexibeler worden, energieker zijn en met een goed humeur wakker worden. 

De analist
Ik raakte in zes maanden 18, 5 kilo, 3 centimeter op mijn armen, 10 centimeter in mijn taille en 14 centimeter op mijn heupen kwijt. Wat gewoon goed is. Ik moet geen wonderen verwachten en geleidelijk afvallen is beter dan te snel te veel afvallen. 

De calculistWaar gehakt wordt
7 x 2 = 14. Gekeken naar de toekomst moet ik nog veertien kilo verliezen om een gezond gewicht te hebben. Daar heb ik nog zeven maanden voor. Afgelopen maand ben ik anderhalve kilo kwijt. Twee kilo per maand is dus haalbaar. Ik zit dus op schema.

De realist
Het is zoals het is. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Mijn blessure laat ik behandelen door de fysiotherapeut, dat komt wel weer goed. En met de juiste adviezen verander ik wat er veranderd moet worden om mijn doelstellingen te halen.

Dus vraag gerust ‘Hoe IST’, je krijgt zeker een antwoord, ik zal proberen de clichés te vermijden ;-).