Color Run

 

Petra wordt fit Color Run

Met de hindernissen van moeten zigzaggen om wandelaars, iedere kilometer een andere kleur poeder over me heen krijgen en foto’s maken onderweg, kan ik eerlijk zeggen dat ik de 5 kilometer heb hardgelopen. Met enig gemak. Ik voel me geweldig.

Ervaren
De organisatie wordt regelmatig gevraagd of je een ervaren loper moet zijn om mee te kunnen doen. Het antwoord is altijd nee, je mag lopen, wandelen, kruipen of zelfs dansen. Daar hebben veel mensen gehoor aan gegeven. Kort gezegd, ik voelde me een ervaren loper. Wie had dat gedacht, een paar maanden geleden.

Tijd
Het ging niet om de tijd, die hebben we niet eens gemeten. We hebben berekend dat we er iets meer dan 35 minuten over hebben gedaan. Tijdens mijn trainingen deed ik er altijd, ongeveer, 45 minuten over. Kleur, muziek, lekker buiten sporten met prachtig weer en gezelligheid zijn dus een mooie stimulans om nieuwe persoonlijke records neer te zetten.

Wat wil ik nog meer kunnen?
Nu ik 5 kilometer kan hardlopen, meerdere sit-ups achter elkaar kan en mijn gewicht blijft afnemen, bedenk ik me met een glimlach op mijn gezicht, dat ik een paar prachtige doelstellingen heb behaald. Wat wordt mijn volgende doelstelling, wat ga ik nu doen… Ik denk dat ik toch aan mijn angst voor springen moet gaan werken. Sprongkracht heb ik al heel lang niet meer.

Bij Van Buel Sports staan in de fitnesszaal drie krukjes, de een weer hoger dan de ander. Met enige moeite lukt het me om op de laagste te springen. 10 keer achter elkaar op dat krukje met twee voeten tegelijkertijd wordt mijn doelstelling. Zou het me lukken?