OMdenken

 

‘Ja, en’ in plaats van ‘Ja, maar’. Je bent te zwaar. Ja, maar het is zo moeilijk om er iets aan te doen. Je bent te zwaar. Ja, en met gezonder eten en sporten los ik dat op.

Positief denken
Een gebrek aan positief denken was mijn probleem. Voordat ik bij Van Buel Sports startte ben ik een paar keer gaan hardlopen. Omdat ik dacht dat ik dat niet vol zou houden (alweer… ik was al eerder begonnen en gestopt en begonnen en gestopt) heb ik contact opgenomen met Van Buel of zij mij konden helpen. En dat doen ze nu. Heel erg goed. Zij leren mij nieuwe dingen en geven mij handvatten zodat ik het straks wel alleen kan. En ik ook geloof dat ik het alleen kan.

OMdenken
OMdenken is nog net iets breder dan positief denken. Kinderen kunnen dat heel goed en volwassenen moeten het weer aanleren om, naar mijn mening, makkelijker naar het leven te kijken.

In het sporten en met gezond eten, was veranderen van denken, voor mij, echt nodig. En ik denk dat voor iedereen, die af wil vallen of gezonder wil leven, zo is.

“Ik moet gaan sporten” wordt: “Oh, lekker even gaan sporten”

“Spierpijn is zo lastig met twee kleine kinderen” wordt: “Spierpijn is maar voor even, straks kan ik zonder last van mijn rug over de grond rollen.”

“Gezond eten is niet lekker ” wordt: “Gezond eten vraagt creativiteit en leert mij nieuwe smaken”

“Ik hou het nooit vol om altijd gezond te eten” wordt “Als je dan zondigt, geniet er dan van, want het gebeurt niet snel nog een keer”

“20 sit-ups?? Doe normaal!” wordt “Lekker 20 keer gaan liggen, dat kan ik wel 30 keer”