Blessure + nieuwsgierigheid = …


weighcarepakket 2

Een blessure en pure nieuwsgierigheid heeft er toe geleid dat ik eindelijk eens een keer ‘aan de shakes’ ben gegaan. Nou ja… shakes. Dat was het niet alleen.

Blessure met gevolgen
Midden juni is mijn bestaande blessure, een shinsplint, weer teruggekomen. Ontzettend balen. En hij werd verergerd door wat domme acties van me. In het kort: ik kan niet hardlopen en springen op het moment. Wat betekent dat mijn cardio-trainingen en XCO-lessen ineens heel anders en een stuk minder intensief gaan.

En zoals ik in mijn vorige blog al zei: minder sporten is meteen aankomen. Dat besefte ik mij wat laat…

De tegenaanval
Door de kilo’s die er makkelijk aankwamen en hoe ik mij daarbij voelde hakte er goed in bij mij. Mijn humeur was niet te harden, volgens mij. Mijn energieniveau zakte meteen. Ik moest er snel wat aan gaan doen. En naar mijn gevoel moest de hele boel eens om!

Om een of andere reden bedacht ik me dat ik nu wel eens zou kunnen testen hoe ‘die shakes’ nu eigenlijk werken. Ik kocht een weekpakket en ging vijf dagen enorm streng voor mezelf zijn.

‘s Morgens muesli of een shake. ‘s Middags een maaltijdreep. Tussendoor een kopje bouillon. ‘s Avonds een omelet, minestronesoep of pastamaaltijd. Dessert een shake. Allemaal uit een zakje.

Afgelopen dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en vandaag heb ik de strenge regels bijna helemaal opgevolgd. (Ik heb aangevuld met wat fruit en groenten en ik heb kwark gepakt waar ze zeiden magere melk)

Resultaat
De kilo’s zijn er wel vanaf. Energie behoud ik ook. En mijn lichaam is weer even in shock gebracht. En dan nu weer lekker gewoon gezond gaan doen. Het is niet prettig om alles uit een zakje te eten. Het voelde chemisch en onecht.

Ik heb nu wel meer kennis over iets waar ik eerst van een afstandje over oordeelde. Nu weet ik wat het is. En misschien doe ik het nog wel een keer over een half jaar ofzo. Gewoon om mijn lichaam weer eens wakker te schudden. Dat is af en toe nodig.

En dan…
Nu mijn lichaam in shock is pak ik het weer bewust en goed aan. Weer gewoon gezond leven. Met echte ingrediënten zijn de maaltijden toch veel lekkerder. Het vergt alleen wat meer inzet. Die energie en wil heb ik nu weer.