Een jaar fit...


1 jaar 1


11 juni 2016. Eén jaar fit. En het lukt aardig. Fit blijven is niet een jaar sporten en gezond eten. Fit blijven is een balans vinden. En dat is niet makkelijk.

Even vergeten
Een week niet sporten. Een weekend te slecht eten. En het gewicht komt er meteen weer aan. Even vergeten. Ik heb levenslang. Dus weer hard werken om het er van af te houden. En mezelf een spiegel voorhouden. Want kan ik niet sporten of maak ik me er te makkelijk van af? En ben ik te lui om de gezonde keuze te maken in een restaurant? Of op een verjaardag? Ik moet er mijn koppie bijhouden.

Voorbeeld
Ik ben zo trots dat er mensen gaan doen wat ik heb gedaan. Van Buel Sports begeleidt nu meerdere mensen die ook overgewicht hebben. Zij gaan die strijd ook aan. En wanneer ze starten zie ik mijzelf weer staan. Ik ben zo blij dat ik kan vertellen wat ik heb gedaan. En trots op anderen die het ook (gaan) doen. Het is niet makkelijk, maar iedere marathon begint met de eerste stap (om er maar een lekkere cliché in te gooien)

Sterker
Ik ben fysiek nog sterker dan een jaar geleden. Ik ben wendbaarder dan een jaar geleden. Dat merkte ik tijdens mijn tweede BreakOutRun begin juni. Het ging makkelijker, soepeler en beter dan vorig jaar. Misschien ook omdat ik ‘maar’ 8 km deed in plaats van 16 km. Al trainde ik voor de 16 besloot ik in april maar 8 te doen. Die beslissing heeft mij ook weer veel geleerd. Het lijkt heel klein maar was een keuze waar ik ook sterker van ben geworden.

Waar blijft die balans?
Wordt het makkelijker? We gaan het komend jaar ontdekken…