Wat zit daar in?


Brood, daar zit wat in.
In de jaren ’80 en weer in 2008 werd de campagne ‘Brood, daar zit wat in.’ gelanceerd. Met de knappe kop van Sven Kramer sprak deze in 2008 veel mensen aan. En werd het eigenlijk gewoon voor waar aangenomen door consumenten.  Nu zeven (!) jaar later loopt de campagne ‘Brood, wat zit daar in?’

Antwoorden

De consument wil ondertussen een antwoord. We lezen allemaal dat brood slecht voor je is, er komen brood-vrije diëten op de markt en iedereen praat er ineens over. Voor mij als ‘marcommer’ is dit een ontzettend interessant fenomeen. Maar voor mij als ‘Petra blijft fit’ natuurlijk ook.

Wat zit er eigenlijk in brood? En wat zit er eigenlijk in mijn andere eten? Wat heb ik nu eigenlijk nodig? Als ik op internet zoek, mag ik alleen nog maar chiazaad eten en water drinken. Wat moet ik eigenlijk geloven? Voeding, wat zit daar in?

Goed advies
Ik heb gedaan wat mij geadviseerd werd door iemand die er kennis van heeft en niet geluisterd naar de tips van de laatste hype. Brood mag best, als je er maar niet te veel van eet. Maar is dat niet voor alles? 'Te', is nooit goed. En het is voor iedereen anders wat 'te' is.

Ik kreeg ook als advies... Ga eens op supermarktsafari. En dat was leuk! Gewoon alle etiketten bekijken en leren over wat er nu echt in eten zit. Is gezond wel gezond. Is dat wat ik nodig heb… Wat ik nu denk dat goed is, is dat zo? En zo ja, kan het nog gezonder? Wat mag best, maar niet te veel.

Voor de duidelijkheid 
In de jaren ’80 werd er al antwoord gegeven… Brood. Wat zit daar in?