Basis

10-kilo 150

Kracht en conditie
De sportieve basis om af te vallen is de opgebouwde kracht en conditie. Omdat we daar eerst aan hebben gewerkt, kunnen we nu steeds meer werken aan het daadwerkelijke afvallen. Die basis is nu eenmaal nodig om echt grote stappen te kunnen zetten. Daar is wel wat geduld voor nodig, maar gelukkig heeft Duane dat (meer dan ik). Ik heb zelf niet de kennis en kunde om die basis te leggen, hulp daarbij was en is nodig. Die heb ik gelukkig gekregen.

 

Voedsel en eetpatroon
bord 150Om af te vallen moet je meer energie verbranden dan dat er binnenkomt. Om een basis te leggen voor een goed eetpatroon keken we naar hoe mijn bestaande patroon aangepast kon worden. Door dit nieuwe eetpatroon als basis te zien, is er nu ruimte om variatie in en kennis van voedsel op te bouwen. Daar is af en toe wel wat relativering bij nodig, gelukkig is Saraï daar erg goed in. Ik heb zelf niet de kennis en kunde om die basis te leggen, hulp daarbij was en is nodig. Die heb ik gelukkig gekregen.


Basisuitrusting

hardloopschoen150Omdat ik geen topsport beoefen is mijn basisuitrusting, qua kleding, niet zo ingewikkeld. Ik heb kleding aan die me past en lekker zit tijdens het sporten. Dat komt neer op t-shirts, die al jaren in mijn kast liggen en trainingsbroeken die ik al tijdens mijn studie had. Daar komen nu de gaten en dat is 

misschien een teken om nieuwe te kopen, maar dat interesseert met eigenlijk niet zo. Twee onderdelen van mijn basisuitrusting vergen wel wat meer investering en zijn dat ook meer dan waard.

Excuses aan de heren, maar het eerste is toch echt de sport BH. Die moet goed passen en is onmisbaar. Ten tweede, mijn schoenen. Zoals eerder gezegd mijn gewicht en het vele sporten vragen om een stevige basis. De schoenen die ik nu draag zijn geadviseerd, door de sportwinkel, nadat ze de stand van mijn voeten hebben bekeken tijdens stilstand, wandelen en hardlopen. Ook advies waarzonder ik niet kan.
basis 8 150

Thuisbasis
Om zo hard te werken om weer fit te worden is mijn thuisbasis ook erg belangrijk. Ik heb twee kleine kinderen en een vriend. Mijn vriend is thuis op het moment dat ik sport, eet hetzelfde als ik en staat vierkant achter mij en mijn inspanningen om fit te worden. Ook dat mag wel eens gezegd worden. Ik kan dit overduidelijk niet alleen. Dank je wel Adje.