Op eigen benen staan

benen-header2Uiteindelijk werd het een opwaartse spiraal. Nu sport ik zo goed als pijnvrij. Afgelopen weekend mijn laatste (hoop ik!) fysiobehandeling gehad. Nu kan ik ook mijn laatste stappen zetten. En het uiteindelijk vol blijven houden.

Zo komen ook mijn afspraken met Saraï, mijn diëtiste, tot een eind. Voedingsstoffen. Hoeveelheden. Eetmomenten. Ingrediënten. Balans. Na alle adviezen en voorbeeldrecepten zijn door haar nu ook de laatste tips & trics uitgedeeld. Zodat ik mijn laatste stappen kan zetten. En het uiteindelijk vol blijf houden.

Leg Day2Leg Day2At the gym. Never skip legday. Toen ik net in de sportschool kwam, snapte ik die opmerking niet. Nu wel. Zie plaatje :-). De laatste focus ligt nu echt op de trainingen, het sporten, bewegen zodat ik mijn laatste kilo’s kwijt raak, de breakout run kan uitlopen, mijn tatoeage kan laten zetten en daadwerkelijk fit ben.

En het vol blijf houden. Ik moet nog een paar grote stappen zetten, maar het einde van mijn project begint in zicht te komen. En daarmee realiseer ik mij dat ik het straks zelf moet doen. Natuurlijk kan ik altijd ergens terecht voor advies, maar ik moet het toch echt zelf gaan doen.

Op mijn eigen benen staan. Net als toen ik op kamers ging. Of zoals mijn 3,5-jarige zoon en sinds kort ook 1,5-jarige dochter zeggen: “Zelf doen!” En het dan ook zelf willen doen.