Ga eens op Supermarkt Safari

Vraag: “Dus eiwit is dus evenveel als koolhydraten?”
Antwoord: “Nee, bij eiwitten doet je lichaam er langer over om het te verwerken. Je verbrandt meer energie bij het verwerken van eiwitten omdat deze complexer van structuur zijn. Je laat je lichaam dus harder werken bij het eten van eiwitten dan bij het eten van koolhydraten, terwijl je het hetzelfde aantal calorieën eet.”

En dat is nog maar één van de antwoorden die ik kreeg.

Supermarkt Safari
Nieuwe kennis die ik meteen heb ingezet door een Supermarkt Safari te doen. Mijn huiswerk was: Twee goede alternatieven zoeken voor producten, waarvan ik al dacht dat ze gezond zijn.

Met mijn fototoestel, mijn etiketten en wat extra tijd ben ik door de supermarkt gegaan! Etiketten vergelijken. In productgroepen denken zodat ik weet welke producten ik met elkaar kan vergelijken. Nu eens echt lezen wat er staat.

Ga ook!
Mijn tip voor iedereen, ga eens op Supermarkt Safari! Bedenk van tevoren welke producten je zou willen bekijken. Wat zijn de producten waarvan je nu al denkt dat ze gezond zijn. Neem een half uurtje extra in de supermarkt. Lees de etiketten nu eens echt. En maak een bewuste keuze. Zo’n Supermarkt Safari. AANRADER!

Leuk hoor!
Voor mij persoonlijk, een nieuwe manier van naar eten kijken. Ik lees de etiketten nu ook heel anders. Door deze kennis te combineren met creativiteit en de lol die ik er in heb, kom ik tot een variatie in mijn eetpatroon.

Afwisseling, verschillende smaken, nieuwe kennis. Wat ben ik toch een mooie reis aan het maken als ik het zo bekijk. En dat is alleen nog maar het eten.

Dubbel zoveel lol
De variatie, kennis en creativiteit in beweging en sporten komt daar nog bij.
Ik heb er lol in, mensen!