Waarom

 

Waarom?
Waarom, is een vraag die veel gesteld wordt de laatste week. Waarom is dit gebeurd? Waarom juist die vriend of vriendin? Waarom juist die collega? Waarom dat gezin? Waarom juist die docent? Alleen maar omdat ze gingen genieten van welverdiende tijd met hun familie, een vakantie waar ze lang naar uit hebben gekeken.

Genieten
Ze gingen genieten van de mooie dingen in het leven. Tijd met familie, met degenen van wie ze het meeste houden. Dat, wat iedereen meer moet doen. Wat doe ik dan drie keer in de week in de sportschool? Waarom eet ik niet dat taartje op de verjaardag van mijn kinderen? En het is toch gezellig, ‘s avonds met een wijntje en een snack? Omdat sporten bij Van Buel Sports leuk is. Omdat gezond eten ook erg lekker is en koken, samen met mijn zoontje, onbetaalbaar is. Dat is ook genieten.

Daarom.
Dus… waarom zou ik gezond worden? Omdat ik wil kunnen wandelen met mijn kinderen en zwaaien naar de buschauffeur, die we altijd tegenkomen. Omdat ik ooit met mijn kinderen in een vliegtuig wil stappen, en in de stoel wil passen, om te genieten van een welverdiende vakantie. Daar moet ik gezond voor worden. Dat zijn de momenten waar ik het voor doe. Genieten van de tijd die ik wèl heb, met de mensen van wie ik het meeste houd.