Nieuws

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van Van Buel Sports. We nemen regelmatig deel aan toernooien, houden u op de hoogte van ontwikkelingen bij ons en informeren u via deze pagina over nieuws wat voor u van belang is.

Europese titels BJJ en veel judomedailles in Gemert

Tijdens het EK Braziliaans Jiu Jitsu in Lissabon heeft George van Essen opnieuw de Europese titel in zijn eigen klasse en de open klasse veroverd. Erik Hekman won Zilver in zijn eigen klasse en wist ook nog eens Brons in de open klasse veilig te stellen. Marcel van Leeuwen greep Zilver en Yavuth Yith Brons, ieder in hun eigen klasse.

EK BJJ Goud Zilver en Brons van buel sports

EK ploeg met dubbel Europees kampioen George van Essen(3e van rechts)

De judoka’s waren op zondag 21 januari in Gemert voor het jaarlijkse toernooi.
Zij wisten de volgende resultaten te noteren:
Goud: Lola Verdoorn, Bente van Vugt, Robin van Dinther, Jesse van Buel, Senn van Buel
Zilver: Dilay Yilmaz, Recay Yilmaz, Pieter van Oort, Lola Kemps, Nick de Groot, Rowan van Leur en Scott Sieliakus.
Brons: Yasper van Tuijl en Mika Kemps

Jesse van Buel wint judogoud in Gemert 2018
Jesse van Buel

Senn van Buel wint judogoud in Gemert 2018
Senn van Buel

Zilver en Brons tijdens Dutch Open Judo

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Dutch Open Espoir judotoernooi plaats in Eindhoven. Dit toernooi met ruim 1800 deelnemers mag gerekend worden tot een van de grootste en sterkst bezette toernooien van Europa.

Op zaterdag is dit toernooi aangemerkt als kwalificatietoernooi voor de judoka’s onder 18 jaar. Laurens Wilms (15) weet zich via overwinningen op Law (NED) Ruebo (GER) en Oliviera (POR) te plaatsen voor de finale bij de heren -18 tot 55 kilogram. Hier maakt Wilms zijn opwachting tegen van Gerven (NED) die de partij voortijdig weet te beslissen met houdgreep. Zilver voor Wilms!

Op zondag komt Jesse van Buel (11) op de mat bij de heren -15 tot 34 kilogram en weet zijn 1e partij tegen Smits (NED) binnen enkel seconden op vol punt te winnen. De tweede partij tegen Dantuma (NED) is erg spannend. Beidde judoka’s komen niet tot scoren en het komt tot een golden score. In deze extra tijd lukt het Dantuma om van Buel op zijn zij te werpen en beslist daarmee de partij.

Van Buel komt in de herkansingsronde en laat er geen twijfel over bestaan en wint achtereenvolgend van Boon (NED), Engelis (SUI),de Ruiter (NED) en staat vervolgens om brons tegen Wallinga (NED).

Opnieuw een zware partij die tot golden score komt. Dit keer weet van Buel de partij wel te beslissen door Wallinga met aanvallend judo op straf te zetten. Brons voor van Buel!

Zilver voor Laurens Wilms (links) tijdens Dutch Open Judo

Brons voor Jesse van Buel (tweede van rechts) tijdens Dutch Open Judo

 

Slippen- en bandenexamens

Let op!!! Vanaf maandag 22 t/m zondag 28-1 vinden in alle judolessen de slippenexamens plaats! Op zaterdag 27-1 zijn de bandexamens. Judoka’s die in aanmerking komen voor een bandexamen ontvangen vanaf maandag 15-1 een uitnodiging.

Van Buel trio wint goud!

Afgelopen zaterdag 25 november is de jongste van Buel telg Jadey van Buel (4) kampioen geworden tijdens het jaarlijkse Sinterklaas judotoernooi in Gilze.

Lees verder

WK Brons Taekwon-Do voor Sylvana Lobregt

Donderdag 12 oktober is Sylvana Lobregt(16) van Van Buel Sports/ Taekwondo team Vrijsen op een 3e plaats geëindigd bij de junioren tot 65 kg tijdens de WK ITF Taekwondo in het Ierse Dublin.

Lees verder